"Ευτυχία δεν είναι να κάνεις πάντα αυτό που θέλεις, αλλά να θέλεις πάντα αυτό που κάνεις" (Λέων Τολστόι)

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Όνειρα (Μέρος ΙΙ: Η ερμηνεία)


"Το όνειρο είναι ανοησία." 
Η γνώμη σου πως το όνειρο είναι ανοησία σημαίνει απλώς ότι πίσω από το όνειρο κρύβεται μία δυσάρεστη ιστορία, την οποία δεν διατίθεσαι να μάθεις και ότι κάτι μέσα σου αντιστέκεται στην ερμηνεία αυτού του ονείρου. Παραμέρισε τις αντιστάσεις σου. Άρχισε την ερμηνεία. 


Αν πιστεύετε ότι δεν ονειρεύεστε ή ότι δεν θυμάστε τα όνειρά σας, έχετε πάντα ένα σημειωματάριο δίπλα στο κρεβάτι σας. Σημειώστε όποιο κομμάτι του ονείρου θυμάστε το πρωί ή αν ξυπνήσετε μέσα στη νύχτα. Το άλλο πρωί ξαναφέρτε το όνειρο στο νου σας, πριν ακόμα ανοίξετε τα μάτια σας.  Αγνοήστε την παραπλανητική εσωτερική φωνή που σας λέει πώς δεν χρειάζεται να το γράψετε, γιατί είναι τόσο ζωντανό που δεν θα το ξεχάσετε. Στο τέλος, ύστερα από επίμονη προτροπή ακόμα και οι πιο απειθάρχητοι θα αρχίσουν να θυμούνται τα όνειρά τους. 
Διηγηθείτε και δεύτερη φορά τα όνειρά σας, γιατί οι ασυνέπειες ανάμεσα στις δύο αφηγήσεις μπορεί να σημαίνουν ότι τα σημεία αυτά είναι φλέγοντα μέσα στο όνειρο. Ακόμα, αν επαναλάβετε το όνειρο στον ενεστώτα του δίνετε πολλή ζωή και ξαναβυθίζεστε μέσα του. 


"Ποιο συναίσθημα ένιωθες σε κάθε μέρος του ονείρου;" 
Το πρώτο πράγμα που συνήθως ενδιαφέρει είναι το συναίσθημα του ονείρου. Στη συνέχεια επιλέγετε κάποια μέρη του ονείρου και κάνετε ελεύθερο συνειρμό πάνω στο περιεχόμενό του. Αφήνετε τη σκέψη σας να περιπλανηθεί ελεύθερα. Σκεφτείτε δυνατά. Πείτε ό,τι σας έρχετε στο νου. Μη λογοκρίνετε, μη διώχνετε σκέψεις επειδή δείχνουν ανόητες ή άσχετες.


"Ποια είναι τα συναφή γεγονότα της ημέρας που προηγήθηκε του ονείρου;" 
Το όνειρο δανείζεται δομικό υλικό από το κατακάθι της ημέρας, αλλά για να είναι σημαντικές κάποιες εικόνες ώστε να συμπεριληφθούν μέσα του, πρέπει να τις έχουν ενισχύσει παλιότερες σημαντικές και συναισθηματικά φορτισμένες ανησυχίες. Μερικές φορές είναι χρήσιμο να θεωρήσει κανείς ότι όλα τα πρόσωπα του ονείρου είναι όψεις του ίδιου του ονειρευτή. 


Το όνειρο είναι μία εξαιρετικά πλούσια ταπετσαρία υφασμένη με συγκλονιστικές σημαντικές αναμνήσεις του παρελθόντος. Και μόνο η συγκομιδή των αναμνήσεων αυτών μπορεί συχνά να είναι πολύτιμο εγχείρημα. Επίσης, τα πρόσωπα που εμφανίζονται στα όνειρα συχνά μπορούν να είναι σύνθετες φυσιογνωμίες, δεν μοιάζουν σε κανένα γνώριμο άνθρωπο, αλλά συγκεντρώνουν κομμάτια από πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι είχαν παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή μας κι έπειτα ξεχάστηκαν. 


Το όνειρο είναι έκφραση μίας επιθυμίας 
Σύμφωνα με τη θεωρία του Freud στο υποσυνείδητο βρίσκονται θαμμένες οι επιθυμίες και οι ορμές που εκφράζονται στα όνειρά μας. Όλοι οι "υγιείς" άνθρωποι έχουν ως ένα σημείο απωθημένες επιθυμίες και καταναλώνουν πολύ πνευματική ενέργεια για να τις διατηρούν κρυμμένες στο υποσυνείδητο. Όταν επεξεργαζόμαστε τα όνειρά μας πρέπει να παίρνουμε υπόψη μας 2 στοιχεία: το όνειρο όπως το θυμόμαστε και αυτό που συμβολίζει. 
Η διαδικασία της λογοκρισίας που λειτουργεί στον ψυχισμό μας όταν είμαστε ξύπνιοι, συνεχίζει να λειτουργεί και στον ύπνο. Απλά είναι μειωμένη. Αποτέλεσμα αυτής της λογοκρισίας, έστω και μειωμένης, είναι τα βαθύτερα – ασυνείδητα κίνητρα, τα ένστικτα, οι καθηλώσεις και οι απαγορευμένες, από μια πλευρά του εαυτού μας , επιθυμίες, να μετατρέπονται στο περιεχόμενο που βλέπουμε στο όνειρο (έκδηλο), και να συμβολίζονται από στοιχεία και εικόνες από την καθημερινότητα.
Η εργασία του ονείρου κατορθώνει να αντικαταστήσει όλες τις οδυνηρές ιδέες με άλλες αντίθετές τους και να καταπιέσει τα αντίστοιχα δυσάρεστα συναισθήματα και τότε προκύπτει ένα όνειρο καθαρής ικανοποίησης, μία απτή εκπλήρωση επιθυμίας. 


Τα όνειρα δυσαρέσκειας μπορεί να είναι και όνειρα τιμωρίας 
Αυτό που εκπληρώνεται με αυτά είναι μία ασυνείδητη επιθυμία: να τιμωρηθεί ο ονειρευόμενος για μία απωθημένη ανεπίτρεπτη επιθυμία του. Τα όνειρα τιμωρίας δεν συνδέονται γενικά με την προϋπόθεση οδυνηρών υπολειμμάτων της ημέρας. Δημιουργούνται μάλλον πιο εύκολα υπό την αντίθετη προϋπόθεση, ότι τα υπολείμματα της ημέρας είναι ιδέες ικανοποίησης, αλλά εκφράζουν ανεπίτρεπτες ικανοποιήσεις. 


Η σημασία των αριθμών στο όνειρο 
Αριθμοί με μεγάλη συμβολική σημασία τείνουν να παρουσιάζονται στο όνειρο μεταμορφωμένοι σε εικόνες, αντικείμενα ή ιδέες προκειμένου να παραπλανήσουν τον ονειρευόμενο. Έτσι, ο άντρας που στο όνειρό του ανεβαίνει 50 σκαλοπάτια, ενδέχεται να κρύβει μέσα του άγχος για το θάνατο, καθώς σε λίγες μέρες γιορτάζει τα 50α γενέθλιά του(!). Η κοπέλα που ονειρεύεται ότι την χωρίζει ένα τετράγωνο επτά επί επτά μέτρων από το νεκρό αδερφό της είναι πιθανότατα επηρεασμένη από το ότι έχουν περάσει 7 χρόνια από το θάνατό του και φοβάται μήπως τον ξεχάσει. 


Τα ορόσημα της ζωής 
Γεγονότα όπως οι συναντήσεις με παλιούς συμμαθητές, τα γενέθλια ή οι επέτειοι συνδέονται με σημαντικά όνειρα. Έτσι, παρότι συνήθως γιορτάζουμε τα γενέθλια με δώρα, τούρτες, κάρτες και πάρτυ, τι γιορτάζουμε στην πραγματικότητα; Ίσως είναι μία προσπάθεια να αποδιώξουμε κάθε θλιβερή υπόμνηση της ανέκκλητης ροής του χρόνου, και τα όνειρα που σχετίζονται με αυτά τα ορόσημα αξίζει να ανιχνευτούν για τα συναισθήματα που ξυπνούν. 


Ο ονειροποιός
Ο διαμορφωτής των ονείρων κατασκευάζει τέτοιες ονειρικές εικόνες έτσι ώστε να γίνεται δύσκολη η ερμηνεία τους χωρίς την πιο βαθιά και ουσιαστική ανάλυσή τους με τη χρήση συνειρμών. Αυτό συμβαίνει γιατί σκοπός του είναι να μην φέρει στην επιφάνεια επιθυμίες και φόβους του παρελθόντος τις οποίες για κάποιο λόγο έχουμε απωθήσει. Όταν όμως ξεκινάμε τη βαθύτερη ανάλυση των ονείρων και βελτιωνόμαστε στην ερμηνεία τους, ο ονειροποιός πασχίζει ακόμα πιο πολύ για την κάλυψη των εικόνων του ασυνειδήτου και δημιουργεί ακόμα πιο περίπλοκες ονειρικές εικόνες. Μην απογοητευτείτε. 
Τα όνειρα μπορεί να γίνουν αφυπνιστικές εμπειρίες και να μετατραπούν σε προάγγελους αλλαγής.  


Περιμένω τα όνειρα που σας έχουν προβληματίσει για να τα συζητήσουμε! 


(Υλικό από το βιβλίο "Η ερμηνεία των ονείρων" του S. Freud και τα βιβλία "Το δώρο της ψυχοθεραπείας" και "Στον κήπο του Επίκουρου" του I. Yalom)

46 σχόλια:

  1. Το πρώτο όνειρο του 2011 ήταν στις 31 προς 01. Είδα οτι ημουν σε μια εκκλησία πολύ μεγάλη,κατέβηκα στο υπόγειο μέρος της όπου ήταν σαν σπίτι.Εκεί σε ένα δωμάτιο ήταν ο πάτερ-Παναγιώτης(υπάρκτος παπας,τον γνωρίζω είναι αγιότατος,μιλάει με τον Άγιο Πνεύμα!!!).Άλλοι λένε ο παπάς δεν είναι καλό σημάδι,εγώ πάλι επειδή τον αγαπώ πολύ κ θέλω να πάω να τον δω κ δεν αξιόθηκα να παω νομίζω είναι καλό σημάδι!Εσείς τι λέτε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ζωντανό το όνειρό σας και μάλλον θα σας έκανε κι εσάς μεγάλη εντύπωση. Αυτό που ψάχνουμε να μάθουμε πρώτα απ' όλα είναι το συναίσθημα του ονείρου: Πώς νιώθατε όταν βλέπατε το όνειρο; Τι αίσθηση σας άφησε ξυπνώντας; Φόβο, περιέργεια, έκπληξη, χαρά, τρόμο, αγωνία;...
    Η κάθοδος στο υπόγειο συμβολίζει συνήθως την ανάγκη μας να έρθουμε αντιμέτωποι με κάποιες βαθιές σκέψεις μας, με τους φόβους ή τα απωθημένα μας. Το υπόγειο συμβολίζει κάποιο μυστικό, κάποια καλά κρυμμένη σκέψη μας, και αν τις μέρες που προηγήθηκαν του ονείρου "σκαλίσατε" το παρελθόν σας, ή εν όψει της νέας χρόνιας κάνατε μία σημαντική ενδοσκόπηση, το όνειρο αυτό έρχεται να το δηλώσει.
    Όταν λοιπόν κατεβήκατε στο υπόγειο (δηλαδή ψάξατε πιο βαθιά μέσα σας), πώς νιώσατε μέσα στο όνειρο; Εδώ χρειάζεται να ξέρουμε το συναίσθημα. Αν νιώσατε χαρά, τότε σημαίνει ότι η ενδοσκόπησή σας είχε θετικά αποτελέσματα. Σε αυτό θα μας βοηθήσει και η εικόνα του σπιτιού. Επειδή το σπίτι από μόνο του σημαίνει ασφάλεια, ίσως αναζητήσατε σχέσεις, ανθρώπους ή καταστάσεις που σας έκαναν να νιώθετε ασφάλεια και σιγουριά στο παρελθόν. Πώς ήταν το σπίτι; Καθαρό, φωτεινό, τακτοποιημένο, ή βρώμικο, σκοτεινό και μπερδεμένο; Ήταν κάποιο γνώριμο μέρος ή πρώτη φορά το βλέπατε;
    Εδώ μας βοηθάει η εμφάνιση του παπά. Ακόμα κι αν αυτό που αντικρύσατε κατεβαίνοντας στο υπόγειο δεν σας άρεσε, το γεγονός ότι υπήρχε εκεί ένα πρόσωπο που το σέβεστε και που μπορεί να σας ηρεμήσει, είναι καλό, και σημαίνει ότι η αναζήτησή σας φέρνει ανακουφιστικά αποτελέσματα.
    Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι το όνειρο είναι έκφραση μίας επιθυμίας, και το ότι νιώθετε έντονη την ανάγκη να πάτε να δείτε τον πάτερ, σας έχει επηρεάσει και έχει καταγραφεί στο ασυνείδητό σας. Μπορεί να φοβάστε να "κατέβετε" και να αποκαλύψετε δικά σας πράγματα σε αυτόν, αλλά από την άλλη νιώθετε οικειότητα στο πρόσωπό του.
    Σας ευχαριστούμε που μοιραστήκατε το όνειρο μαζί μας, και προσπαθήστε να κάνετε ελεύθερες σκέψεις πάνω σε αυτό, καθώς εγώ έδωσα μόνο μερικές κατευθυντήριες γραμμές. Τα όνειρα δεν προβλέπουν το μέλλον, αλλά προέρχονται από εμπειρίες και σκέψεις μας που έχουν καταγραφεί μέσα μας. Αξιολογήστε τα λοιπόν ως μηνύματα που σας στέλνει το ασυνείδητό σας, και σας καλεί να κατανοήσετε τον εαυτό σας καλύτερα!
    Και πάλι, σας ευχαριστούμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρχικα συγνωμη για την πολυ καθυστερημενη απαντηση μου!
    Οταν ξυπνησα ημουν ηρεμοτατα αλλα κ ξαφνιασμενη-προβληματισμενη!Τι ονειρο ηταν αυτο,σκεφτομουν!
    Το δωματιο του υπογειου ηταν καθαρο,τακτοποιημενο κ πολυ λιτο σαφως(ο πατερ ειναι λιτος απο τη φυση του αλλωστε!!!)Δεν του μιλησα πολυ απο αναστολη αλλα μιλουσε γλυκομιλητα με αλλους!Στο ονειρο ημουν προβληματισμενη.Οντως εκανα μια εσωτερικη αναζητηση στις αρχες του ετους κ βγηκα ωφελημενη απο αυτη τη διαδικασια!!
    Νομιζω οτι ολα πηγαινουν καλα!
    Ευχαριστω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί στα όνειρά μου (θα έλεγα σε ποσοστό ίσως και μεγαλύτερο του 95%) είναι νύχτα? Και ενώ διαδραματίζονται διάφορα, γνωστά και άγνωστα πρόσωπα, συμβολισμοί, τοποθεσίες, όλα αυτά σχεδόν ποτέ στο φως της μέρας? Πιστεύω πως δεν είναι τυχαίο και θα ήθελα τη γνώμη σας.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι πολύ ενδιαφέρον το στοιχείο αυτό που έχεις παρατηρήσει στα όνειρά σου. Οι ερμηνείες πολλές, αλλά θα μπορούσαμε να το προσεγγίσουμε από ακόμα πιο κοντά αν είχα και τις δικές σου απαντήσεις και ερμηνείες σε όλα αυτά που ονειρεύεσαι και τι σημαίνουν για σένα. Όπως τονίσαμε στο άρθρο, αλλά και σε προηγούμενο σχόλιο, μέσα από τα όνειρα ανασύρεται υλικό από το ασυνείδητο του ονειρευόμενου, επομένως ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα τι σημαίνουν αυτά που ονειρεύεται.
    Μία πρώτη ερμηνεία μπορεί να γίνει αν θεωρήσουμε ότι το σκοτάδι και το φως σχετίζονται με την αίσθηση της όρασης, επομένως θα μπορούσε κανείς να πει ότι πιθανόν να προέρχεται από κάποια ενόχληση ή πρόβλημα στα αντίστοιχα αισθητήρια όργανα, και για το λόγο αυτό, το όνειρο βασίζεται πάνω σε μία παρόμοια ανησυχία.
    Επίσης, μεγάλη σημασία έχει και η σημασία που έχει για σένα το σκοτάδι για σένα. Τι αντιπροσωπεύει; Την ξεκούραση και την ηρεμία; Ή το φόβο, την απειλή, τον κίνδυνο; Στην πρώτη περίπτωση, ανιχνεύουμε μία επιθυμία για ηρεμία και ξεκούραση, όταν η υπόλοιπη μέρα σου είναι γεμάτη ένταση και άγχος, ενώ στη δεύτερη περίπτωση διακρίνουμε ένα άγχος για κάποιο θέμα που ίσως σε απασχολεί.
    Σε αυτό το σημείο, μπορούμε να δούμε το σκοτάδι και από την οπτική του κρυφού ή του μυστικού, οπότε τα όνειρά σου μπορεί να σημαίνουν ότι κάποιο κομμάτι της ζωής σου θέλεις να μένει κρυφό, δεν θέλεις να ασχοληθείς εις βάθος με κάτι που σε πληγώνει ή ανασύρει αρνητικές μνήμες, γιατί πιθανόν αν έρθουν στην επιφάνεια όλες οι πλευρές του τότε να αλλάξουν πολλά πράγματα στη σχέση σου με τον εαυτό σου ή με τους άλλους. Είτε προτιμάς να μένεις στο σκοτάδι για να προφυλάξεις μία κατάσταση είτε ψάχνεις να βρεις την αλήθεια, αυτό είναι κάτι που θα στο πει το ίδιο το περιεχόμενο του ονείρου.
    Τέλος, αν συνδυάσουμε το σκοτάδι με τη "δύση" (με το "θάνατο" μεταφορικά), ενδέχεται το όνειρο να προέρχεται από κάποιο φόβο σου ότι μία κατάσταση ή σχέση ενδέχεται να τελειώσει, ή μπορεί να είναι και ένας γενικευμένος φόβος θανάτου, δηλαδή να φοβάσαι ότι στη ζωή σου δεν προλαβαίνεις να ζήσεις πράγματα, να βιώσεις εμπειρίες, να χαρείς. Νιώθεις έτσι ότι μεγάλο μέρος του δυναμικού σου μένει στην αφάνεια, και ότι θα μπορούσες να φανερώσεις στους άλλους πολλά περισσότερα, αλλά μέχρι τώρα δεν είχες την ευκαιρία ή τη δυνατότητα. Αυτό το άγχος είναι πολύ συχνό φαινόμενο, δεν γίνεται εύκολα όμως συνειδητό, αλλά εκφράζεται με άλλες μορφές άγχους ή πανικού, ή για άλλα θέματα της καθημερινότητας.
    Ελπίζω όλα τα παραπάνω να έριξαν λίγο φως στο "σκοτάδι" - είμαι στη διάθεσή σου για οτιδήποτε άλλο χρειαστείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εδω και δυο μερες βλεπω, με διαφορετικη πλοκη καθε φορα, οτι ειναι ενα αγορι πολυ καλος μου φιλος και ενω στην αρχη αδιαφορει για μενα και δεν μου δινει καθολου σημασια μετα μου χαμογαλαει πονηρα και γλυκα και νιωθω στο ονειρο πως με θελει!!! και εγω στο ονειρο νιωθω μεγαλη ελξη γι αυτον!! τι σημαινει αυτο το ονειρο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς: Ανώνυμος
    Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση. Το όνειρό σας είναι σημαντικό, όχι μόνο ως προς το περιεχόμενό του, αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι το βλέπετε εδώ και μέρες, αλλά με διαφορετική πλοκή. Ενδέχεται λοιπόν, μέσα σας να έχετε σκεφτεί την πιθανότητα μίας αισθηματικής σχέσης με αυτόν τον φίλο σας και στο όνειρό σας να εκπληρώνετε αυτή την επιθυμία. Όμως, αυτό που είναι εξίσου πιθανό είναι αυτή την επιθυμία της ερωτικής σχέσης και του φλερτ να την έχετε για κάποιο άλλο πρόσωπο, που δεν επιτρέπεται εσείς στον εαυτό σας να την εκφράσει. Έτσι, ο ονειροποιός μέσα στον ύπνο σας την παρουσιάζει με το πρόσωπο ενός λιγότερο απειλητικού προσώπου. Για προσπαθήστε να θυμηθείτε αν την ίδια ημέρα είδατε και κάποιο άλλο όνειρο, "άσχετο" με αυτό που μου περιγράφετε, αλλά που παρουσιάζεται ένα άλλο πρόσωπο.
    Τα όνειρα είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή μας, και καλά κάνετε και αναζητάτε απαντήσεις μέσα σε αυτά.
    Είμαι στη διάθεσή σας για ό,τι άλλο προκύψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΧΝΑ ΒΛΕΠΩ ΕΝΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟΟ ΟΝΕΙΡΟ. ΤΟΝ ΠΡΩΙΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΜΕΝΟ.ΝΤΥΜΕΝΟ ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ, ΔΕΝ ΜΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΦΟΒΟ ΑΥΤΟ. ΞΥΠΝΑΩ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΩΡΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ, ΦΕΤΟΣ ΠΑΝΤΡΥΤΗΚΕ ΚΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. geia sas kai elpizw na me voh8hsete!!!!!!!kata to meshmeraki thn eixa pesei na xekourastw giati th nuxta den koimh8hka...eida oti eixa sto dwmatio mou enan an8rwpo pisw apo ta kagkela kai oti kapoia stigmh otan ton plhsiasa mphke o diaolos mesa tou.ta matia tou maurisan kai mono mia mikrh desmh kitrinou fwtos evgaine apo auta san lepides kai me koitousan apeilhtika....me eixe piasei apo ta peta kai me koitouse toso edona...ekeinh th stigmh to mono pou pistepsa oti 8a me voh8ouse einai na epikaloumai ton Kurio...arxisa enan exorkismo!!!!!!meta apo ligo me phran thlefwno kai dustuxws den eida to parakatw...padws prin xupnhsw h plath mou htan les kai eixe parei fwtia...auto.a kai kati akoma!!!!!!!exw akousei oti otan vlepeis oneira to prwi auta den isxuoun...alh8euei??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα σας!
    Τα όνειρα καθεαυτά είναι ένωση εικόνων, προσώπων, καταστάσεων και συναισθημάτων, πολλές φορές σκόρπια και από διαφορετικές χρονικές περιόδους της ξύπνιας ζωής μας, που συνθέτουν μία νέα εικόνα, μία παράσταση που εμείς τη βλέπουμε στο όνειρό μας. Γι' αυτό λοιπόν θα πρέπει να ξεχωρίσετε το συναίσθημα που νιώθετε στο όνειρό σας, το πρόσωπο που ονειρεύεστε, και τους συμβολισμούς που κρύβονται πίσω από αυτό. Για ποιο λόγο καταπιέζετε κάποια στεναχώρια ή ανησυχία μέσα σας και βγαίνει στο όνειρο; Τι συμβολίζουν τα μαύρα ρούχα για σας; Τι σας θυμίζουν; Τι συμβολίζει ο πρώην σύντροφός σας; Πώς ήταν η εποχή που ζούσατε μαζί; Τι σημαίνει για σας το γεγονός ότι παντρεύτηκε; Ίσως επιθυμείτε να αναβιώσετε κάτι από εκείνη την εποχή, όχι απαραίτητα με αυτό το πρόσωπο, αλλά για να νιώσετε όπως τότε. Αν απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις (όχι απαραίτητα σε μένα, αλλά στον εαυτό σας) και αν μπορέσετε να κάνετε αυθόρμητες σκέψεις πάνω στα κομμάτια του ονείρου, τότε θα έρθετε λίγο πιο κοντά στην αλήθεια του.
    Σας ευχαριστώ που με εμπιστευτήκατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς μήνυμα 6/3/12:
    Πολλές φορές μία σωματική ενόχληση αποτελεί ερέθισμα για ένα όνειρο ή μία παράσταση/εικόνα μέσα στο όνειρο. Έτσι, λοιπόν η υπερβολική ζέστη ή κάποιος πόνος στο σώμα σας ή στην πλάτη (όπως αναφέρετε) μπορεί να δημιούργησε αυτή την εικόνα μέσα στο όνειρο. Επίσης, το γεγονός ότι ξαπλώσατε για ύπνο το πρωί είναι εξίσου σημαντικό, καθώς κάποια δεσμίδα φωτός ενδέχεται να έπεσε στα μάτια σας και να δημιούργησε μέσα στο όνειρο τη "μικρή δέσμη κίτρινου φωτός". Επίσης, αν ξενυχτήσατε βλέποντας κάποια ταινία τρόμου μπορεί να δημιούργησε έντονα συναισθήματα μέσα σας, τα οποία ανακυκλώθηκαν αργότερα στον ύπνο σας.
    Μην ξεχνάτε ότι τα όνειρα δεν αφορούν προβλέψεις για το μέλλον, αλλά απωθημένες σκέψεις και συναισθήματα από αυτά που έχουμε ήδη ζήσει και δείχνουν ποια πράγματα μας έχουν επηρεάσει και τι επιθυμίες μας έχουν σχηματίσει μέσα μας.
    Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. εγω ειδα ενα πολυ παραξενο ονειρο ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ εδς και πολλα χρονια να μου μιλαει και να ειμαστε μαζι εωω στην πραγματικοτητα δεν ισχθει κατι τετοιο ισα ισα...καθ'ολη την διαρκεια του ονειρου αισ8ανομουν πολυ ηρεμη και ευτυχησμενη...σαν να μην το πιστευα!επισης κατα καιρους τον βλεπω και σε αλλα ονειρα π.χ.Εχθες ειδα πως ηταν στο σπιτι μου και μας αφησαν μονους και τν ρωτησα"γιατι δεν μου ξαναμιλησεσ απο την καταληψη" και αθτος μου ειπε "επειδη εισαι η αγαπημενη μου"...πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω...(αντωνια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς το μήνυμα της 16-3-12
    Το όνειρο εκφράζει συνήθως μία βαθύτερη επιθυμία μας, για το λόγο αυτό άλλωστε είδατε τον εαυτό σας μέσα σε μία κατάσταση που λαχταράτε εδώ και χρόνια. Πέρα όμως από το προφανές νόημα αυτού του ονείρου, θα ήθελα να σκεφτείτε αν υπάρχει κάποιο άλλο μήνυμα που προσπαθεί να σας περάσει ο "ονειροποιός" σας. Γιατί ένα τέτοιο όνειρο σας έκανε τόση εντύπωση αν είναι κάτι που το είχατε ονειρευτεί και στον ξύπνιο σας; Τι συμβολίζει για εσάς η κατάληψη που αναφέρθηκε στο όνειρο; Πότε βρεθήκατε σε κατάληψη, σε ποια ηλικία και με τι εμπειρίες την έχετε συνδέσει; Πώς μπορεί να συνδεθεί με την επιθυμία σας να είστε μαζί κάποτε με τον άνθρωπο αυτό; Πολλές φορές τα όνειρα και ιδιαίτερα τα πολύ έντονα εξυπηρετούν κάποιον αφυπνιστικό ρόλο στη ζωή μας. Κάνετε ελεύθερους συνειρμούς και βρείτε τι μπορεί να υπάρχει κάτω από την επιφάνεια αυτού του ονείρου.
    Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κυρία Βάσια γειά σας, Προσωπικά εγώ θέλω την βοήθεια σας γιατί είναι τόσο έντονα μερικά όνειρα μου !Αρχικά παλιότερα έχω δει άγνωστα πρόσωπα στα όνειρα μου και στο άμεσο μέλλον τα συνάντησα στην πραγματικότητα, άτομα τα οποία δεν ήταν από τον τόπο μου!!Πώς γίνεται αυτό? Επίσης τώρα τελευταία βλέπω τοπία συνήθως παραλίες ,άλλοτε μέρη από νησιά.Συγκεκριμένα θυμάμαι κάθε δρομάκι ακόμα και τώρα, έχω δει δύο διαφορετικές ιστορίες ονείρου στο ίδιο νησί, διαφορετικά βράδια η κάθε ιστορία ονείρου και αυτό που μου έκανε εντύπωση κυρία Βάσια είναι ότι καθώς ονειρευόμουν την δεύτερη φορά σκεφτόμουν πόσο τυχερή είμαι που ξανά ήρθα στο νησί μου(πως γίνεται στο όνειρο μου να αναγνωρίζω ότι έχω ξανά δει το τοπίο?) νοιώθω τόσο υπέροχα τόσο ήρεμα εκεί.Συγνώμη αν έγινα γραφική αλλά θέλω να το ψάξω δεν είναι σαν τα κοινά όνειρα που δεν τα σχολιάζω είναι έντονα όνειρα πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είδα στον ύπνο μου ότι φίδι δάγκωσε με δηλητήριο τον αδελφό μου, τι μπορεί να σημαίνει αυτό ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς μήνυμα 24/3/12 - lia zografou:
    Το όνειρά σας μεταφέρουν κάτι από το χαρακτήρα σας, τουλάχιστον μέσα από αυτή τη σύντομη αφήγησή σας. Υποθέτω λοιπόν ότι είστε και η ίδια πολύ ζωντανή και έντονη προσωπικότητα, και προτιμάτε να ζείτε μία ζωή γεμάτη εικόνες, εναλλαγές, ποικιλία, ταξίδια, απολαύσεις, γούστο και διασκέδαση,ίσως και με μπόλικη δημιουργικότητα και φαντασία. Αν λοιπόν αφήσουμε αυτή την υπόθεση κατά μέρος, και αναλύσουμε λίγο τα όνειρά σας, θα ανακαλύψουμε μία ανάγκη να "επιστρέψετε" νοητικά σε ένα "νησί", σε ένα περιβάλλον δηλαδή που σας δημιούργησε κάποια συναισθήματα ευφορίας. Θέλετε να βρείτε δηλαδή πάλι εκείνες τις συνθήκες στη ζωή σας που σας κάνουν να νιώθετε όμορφα. (Αλήθεια, τι συμβολίζει για σας το "νησί";...)Ίσως κάτι έμεινε μισό σε μία τέτοια κατάσταση και επιστρέφετε κάθε φορά μέσω του ονείρου για να το ολοκληρώσετε.
    Όσον αφορά τα άγνωστα πρόσωπα που βλέπετε, να ξέρετε ότι το όνειρο δημιουργείται από εικόνες που έχουμε ήδη δει έστω και μία φορά στη ζωή μας, ακόμα κι αν δεν τις θυμόμαστε, ακόμα κι αν ορκιζόμαστε ότι δεν τις έχουμε δει ποτέ στη ζωή μας. Και είναι λογικό η μνήμη μας να βάζει κάποια πράγματα στις "αποθήκες" της, προκειμένου να κάνει χώρο για κάποια άλλα πράγματα που έχουμε περισσότερο ανάγκη να θυμόμαστε και είναι πιο σημαντικά για μας. Άρα πιθανόν τα έχετε δει μία φορά και δεν το θυμάστε, οπότε όταν τα βλέπετε στο όνειρό σας και μετά στην πραγματικότητα νομίζετε ότι επαληθεύτηκε το όνειρο, ενώ συμβαίνει το αντίθετο.
    Προσπαθήστε να δείτε την ψυχολογική πλευρά των ονείρων σας: Τι συμβολίζουν οι εικόνες του ονείρου αν τις πάρετε χωριστά και όχι συνολικά; Τι σημαίνουν για εσάς τα πράγματα και οι άνθρωποι που συναντάτε ή τι έχετε ζήσει μαζί τους στο παρελθόν; Ποιο είναι το συναίσθημα του ονείρου; Ποια δικιά σας επιθυμία εκφράζει;
    Σκεφτείτε όλα αυτά και εγώ είμαι στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε άλλες απορίες ή σκέψεις προκύψουν.
    Χάρηκα πολύ που μοιραστήκατε μαζί μου τα όνειρά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προς μήνυμα 2/4/12 - Ανώνυμος:
    Προσπαθήστε να δείτε το όνειρο από ψυχολογικής σκοπιάς. Το όνειρο δεν δηλώνει κάτι για το μέλλον, αλλά μάλλον για κάτι που βιώνουμε στο παρόν ή/και κάτι που μας έμεινε στη μνήμη από το παρελθόν. Τι συμβολίζει για εσάς λοιπόν το φίδι; Με τι εμπειρίες το έχετε συνδέσει; Ποιες είναι οι σχέσεις σας με τον αδερφό σας; Ανησυχείτε για κάτι σχετικά με αυτόν τη συγκεκριμένη περίοδο; Το όνειρο εκφράζει συνήθως μία επιθυμία. Σε αυτό το όνειρο τι θα ήθελε ο "ονειροποιός" να εκφράσετε που ο ίδιος δεν το έχετε συνειδητοποιήσει;
    Σκεφτείτε πάνω σε αυτά και για όποιες άλλες απορίες ή σκέψεις σας, θα είμαι στη διάθεσή σας.
    Ευχαριστώ που μοιραστήκατε μαζί μας το όνειρό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. geia sas elpizw na me voh8hsete..... eida ena oneiro hmoun se ena meros polu skwteino monh mou kai kcafnika fanerw8eike kapoios pou den mporousa na diakrinw poios htan kai mou eipe oti 8a meinw egkuos kai auto to paidi den 8a to 8elei kanenas mexri na gennh8ei alla otan 8a er8ei ston kosmo 8a tn exoun san vassilia..... ti shmainei auto?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπέρα! Είδα στον ύπνο μου πως βρισκόμουν στο χωριό μου, και εκεί μαζί μου ήταν οι δύο ξαδέρφες μου (με τις οποίες δεν έχω στενές σχέσεις) κάποια στιγμή ένιωσα μια ενόχληση σε κάποιο δόντι μου, και πήγα στον καθρέφτη να το κοιτάξω...παρατήρησα λοιπόν, πως κουνιούνται πολλά από τα δόντια μου, και στην συνέχεια άρχισαν να πέφτουν, χωρίς πόνο η αίμα..έπεφταν και εγώ τα είχα στην χούφτα του χεριού μου. Στην συνέχεια έβλεπα τον εαυτό μου στον καθρέφτη χωρίς τα δόντια μου (δεν είχαν πέσει όλα, τα μπροστινά μου δόντια υπήρχαν στην θέση τους -και πάνω, και κάτω, όπως και οι τραπεζίτες) Στο όνειρο δεν ένιωθα πόνο όπως προανέφερα, ένιωθα όμως λύπη για τον χαμό των δοντιών μου, και μια απορία "τι θα κάνω τώρα;". Αργότερα είδα δίπλα μου την μητέρα μου, η οποία προσπαθούσε να βρει λύσεις για το τι θα κάνω με το πρόβλημα αυτό. Να μην ξεχάσω να επισημάνω πως η γιαγιά των δύο ξαδέρφων μου που βρισκόντουσαν στο όνειρο, είναι με καρκίνο...Να ανησυχώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Tα μονα ονειρα που θυμαμαι παντα εντονα,ειναι πως βρισκομαι σ ενα απλο σπιτι στην κορυφη ενος λοφου,που ειναι δικο μου(το σπιτι αυτο δεν υπαρχει στην πραγματικη μου ζωη)και ολο κατι γινεται.Τη μια ερχεται καταιγιδα και πρεπει να κλεισω ολα τα παραθυρα αλλα δεν τα καταφερνω,την αλλη ειναι βρομικο αλλα δεν εχω χρονο να το καθαρισω,την αλλη ειναι σκοτεινο,την αλλη κρυβω πραγματα απο την μητερα μου μεσα στο σπιτι.Γενικα οταν ειμαι εκει μεσα νιωθω αγχος και στρες τρομερο.Τους τελευταιους μηνες παλι βλεπω ενα σπιτι,διαφορετικο αυτη τη φορα,με μεγαλα δωματια και περιπλοκο αρχιτεκτονικο στυλ(δωματιο μεσα στο δωματιο,σκαλοπατια και περασματα κρυφα)αλλα παλι εχει ελλειπη φωτισμο και επιπλα βαρια και παλια,τα οποια τα νιωθω οτι δεν ειναι δικα μου,και απλως το περιεργαζομαι ενω παρατηρω την μητερα μου να δρα μεσα σ αυτο σαν να μενει χρονια,εγω στον υπνο μου ομως ξερω οτι δεν ειναι δικο μου.Μου κανει εντυπωση που βλεπω μονο την μητερα μου στον υπνο μου,ενω προερχομαι απο 5μελη οικογενεια,αν κ μια φορα στο πρωτο σπιτι ειχα δει τον μεγαλο μου αδερφο να μην με βοηθαει με το ατιμο το σπιτι καθολου.Ενα αλλο ονειρο που εχω δει αρκετες φορες ειναι πως πεθαινω αλλα βρισκω τροπο και σηκωνομαι απ τον ταφο μου και προσπαθω να επιστρεψω σπιτι μου.Θα θελα μια γνωμη πανω σ αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλησπέρα σας! Το μεσημέρι είδα στον ύπνο μου ότι ήμουν σ' ένα αμάξι στα πίσω καθίσματα με τον πρώην μου και πηγαίναμε εκδρομή. δεν γνωρίζω ποιος οδηγούσε γιατί έβλεπα μόνο εμάς αγκαλιά και του έκανα παράπονα ότι δεν μου τραγουδάει πια. (γιατί όσο καιρό ήμασταν μαζί πάντα μου τραγουδούσε) εκείνη την ώρα λοιπόν το ραδιόφωνο έπαιζε το ¨Αν θυμηθείς τ όνειρό μου" κι αυτός άρχισε να μου τραγουδάει κι ένιωθα πολύ ευτυχισμένη και ήρεμη... Τι μπορεί να σημαίνει αυτό και γιατί τον βλέπω τόσο συχνά εφόσον δεν θέλει να είμαστε μαζί πια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χθες το βράδυ είδα ότι κοιμόμουν σ΄ένα λευκό κρεβάτι το όποιο ήταν στο πάρκο του Αγ. Αντωνίου όπου υπάρχει και η εκκλησία. Υπήρχαν πολλά ψηλά δέντρα από τα οποία μόνο τους κορμούς μπορούσα να δω. Το πάρκο ήταν πλημμυρισμένο, και το νερό έφτανε στο ύψος του κρεβατιού με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κατεβώ για να μην βραχώ. Κατά έναν περίεργο τρόπο το κρεβάτι πήγε προς την είσοδο του πάρκου, πάνω σ΄αυτό ξαφνικά εμφανίστηκε μια λίμα νυχιών, ένας νυχοκόπτης και η ταυτότητα μου, εκείνη την ώρα τύχαινε να περνάνε 3 αστυνομικοί, εκ΄των οποίων ο ωραιότερος ήρθε για εξακρίβωση στοιχείων και αφού βεβαιώθηκε γι΄αυτά που ήθελε να μάθει έφυγε χαμογελώντας. Όταν ξύπνησα η διάθεσή μου ήταν αρκετά καλή, αλλά δεν ξέρω γιατί.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλημέρα, αν είναι δυνατόν θα ήθελα μια γνώμη για τα παρακάτω όνειρα..
    Με διαφορά κάποιων ημερών, είδα πως ασκώ βία σε κάποια άτομα. Στο πρώτο όνειρο είδα ότι μετά από ένα όνειρο καταδιώξης-παιχνίδι, βρέθηκα στην θάλασσα κ έπνιξα μια ξανθιά άγνωστη σε εμένα γυναίκα γιατί αποπυράθηκε να πυροβολήσει μια φίλη (δεν ξέρω ποια). Την έπνιγα με μένος κάτω από το νερό, μέχρι που κάποιος με σταμάτησε λέγοντας μου ότι οκ πέθανε, σταμάτα. Το κεφάλι της είχε μετατραπεί σε πλαστικής κούκλας που είχε γεμίσει νερό.
    Στο δεύτερο όνειρο είδα έναν γνωστό μου άντρα (που κανονικά τον θεωρώ γοητευτικό) ότι είχε σεξουαλική επαφή με μια γνωστή μου, που όμως δεν την γνωρίζει κ ότι επειδή την επομένη την παράτησε εκείνη έβαλε τα κλάματα. Επειδή ήξερα πως έχει την τάση να φέρνει βαρέως την όποια απόρριψη, για να την υπερασπιστώ, άρχησα να τον χτυπάω με μένος...
    Καταλαβαίνω για το 2ο όνειρο ότι μου βγαίνει εμένα το απωθυμένο ότι τον κρίνω αναξιόπιστο ως άντρα, αυτόν ή γενικά τους άντρες, αλλά στην αρχή τρόμαξα να βλέπω τον εαυτό μου να ασκεί βία, δεν είναι καθόλου του χαρακτήρα μου. Ακόμα κ όταν εκνευρίζομαι κ ξεσπάω λεκτικά, μετά το μετανιώνω γιατί έτσι δεν λύνεται καμία διαφορά...ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. καλησπέρα...όταν βλέπεις στον ύπνο σου ότι προσπαθείς να κουνηθείς αλλά δεν μπορείς...πονάς όταν κάνεις την προσπάθεια..τι σημαίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. kalhspera!!!prin kapoious mhnes evlepa sunexeia oneira pws eimai egkuos se auth thn hlikia pou eimai kai eniw8a polu polu asxhma gia auto ka8ws eimai polu mikrh akoma gia kati tetoio kai den hmoun etoimh gia ola ta epakolou8a kai tis sunepeies tou erxomou enos paidiou sth zwh mou,kai eniw8a pws paei h zwh mou ktl ktl.kai pada eftane h wra na gennhsw an 8umamai kala xwris ponous alla pote den eixa gennhsei kanena apo ta paidia pou kuoforousa se ola auta ta oneira!!exw twra polu polu kairo na dw ena tetoio oneiro.omws tote skeftomoun giati tetoia epimonh me to sugkekrimeno 8ema kai giati viwna se ola ta idia sunais8hmata gia thn katastash?gia poion pragmatiko logo eniw8a etsi kai mou evgaine sta oneira mou auto?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. edo kai kati meres (i evdomada peripou) vlepo oti pidao apo enan kafe asximo kai mitero vraxo me rouxa pou forao kathimerinos stin thalassa pernodas mia vathia anasa kai arxizo na kolobao mazi me liga mikra psaria (giro sta 20 den ta metrisa kai megethos perpou apo 5- 30cm)ena apo afta to pio megalo mou leei oti boro na anapneo mesa sto nero anogo to stoma kai arxizo na anapneo mesa sto nero xoris na benei nero sto stoma mou enthousiazomai kai arxizo na pezo mazi tous DEN vlepo petres amo kai genika afta pou iparxoun sto nero vlepo mono emena poli xaroumeni na pezo me ta psaria enthousiasmeni pou boro kai anapneo mesa sto nero kai stin gonia pano deksia tis aktines tou iliou pou benoun mesa sto galazio kai iremo nero... den to vlepo mono alla einai san na to zo niotho ta psaria na me akoubane se olo to soma einai apala kai glistane ta akouo na gelane na mou milane kai emena na gelao kai na anapneo akou tin anasa mou niotho to nero nero den niotho tin thermokrasiatou omos kinoume poli efkola kai grigora mesa sto nero kai den kourazome niotho kai alla pola thetika pou den boro na ta erigrapso me logia eimai eleftheri ekei.... den ksipnao idromeni i tromagmeni apla ksipnao sto patoma i me to kefali sto meros ton podion kai ta maksilaria to sedini kai genika oti exei to krevati sto patoma... (den thelo na stamatiso na to vlepo latrevo tin thalasa kai ta psaria episeis tha ithela na gini pragmatikotita afto tha emena gia pada mesa stin thalassa kai den tha evgena pote ksana)tha ithela a mou eksigisete ti simenei olo afto ite thetiko ite arnitiko..tha ithela na matho giati exo dei pola oneira px 3 meres prin na pethani o thios mou se troxeo ida emena nazi tou na stin mixani na xtipame se enan tixo alla na petheno ego kai etsi egine alla pethane aftos polla apo ta oneira mou exoun pragmatopiithi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. edo kai kati meres (i evdomada peripou) vlepo oti pidao apo enan kafe asximo kai mitero vraxo me rouxa pou forao
    kathimerinos stin thalassa pernodas mia vathia anasa kai arxizo na kolobao mazi me liga mikra psaria (giro sta
    20 den ta metrisa kai megethos perpou apo 5- 30cm)ena apo afta to pio megalo mou leei oti boro na anapneo mesa
    sto nero anogo to stoma kai arxizo na anapneo mesa sto nero xoris na benei nero sto stoma mou enthousiazomai kai
    arxizo na pezo mazi tous DEN vlepo petres amo kai genika afta pou iparxoun sto nero vlepo mono emena poli
    xaroumeni na pezo me ta psaria enthousiasmeni pou boro kai anapneo mesa sto nero kai stin gonia pano deksia tis
    aktines tou iliou pou benoun mesa sto galazio kai iremo nero... den to vlepo mono alla einai san na to zo niotho
    ta psaria na me akoubane se olo to soma einai apala kai glistane ta akouo na gelane na mou milane kai emena na
    gelao kai na anapneo akou tin anasa mou niotho to nero nero den niotho tin thermokrasiatou omos kinoume poli
    efkola kai grigora mesa sto nero kai den kourazome niotho kai alla pola thetika pou den boro na ta erigrapso me
    logia eimai eleftheri ekei.... den ksipnao idromeni i tromagmeni apla ksipnao sto patoma i me to kefali sto meros
    ton podion kai ta maksilaria to sedini kai genika oti exei to krevati sto patoma... (den thelo na stamatiso na to
    vlepo latrevo tin thalasa kai ta psaria episeis tha ithela na gini pragmatikotita afto tha emena gia pada mesa
    stin thalassa kai den tha evgena pote ksana)tha ithela a mou eksigisete ti simenei olo afto ite thetiko ite
    arnitiko..tha ithela na matho giati exo dei pola oneira px 3 meres prin na pethani o thios mou se troxeo ida emena
    nazi tou na stin mixani na xtipame se enan tixo alla na petheno ego kai etsi egine alla pethane aftos polla apo
    ta oneira mou exoun pragmatopiithi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Στις 17 Απριλίου 2012 πέθανε σε ηλικία 57 ετών ο αδελφός μου από καρδιακό επεισόδιο. Ήταν διαζευγμένος από το 1999 μετά από την αποκάλυψη ότι η σύζυγος τον απατούσε για πολλά χρόνια. Μετά το χωρισμό η ζωή του έγινε δύσκολη. Απέτυχε επαγγελματικά και οικονομικά. Κάπνιζε και έπινε. Οι σχέσεις του μαζί μου ήταν απόμακρες. Έζησε κλειστά. Έκρυβε συστηματικά τα συναισθήματά του. Η κόρη του καθοδηγούμενη από τη μάνα έτρεφε απέραντο μίσος για μένα και την οικογένειά μου. Μετά το θάνατό του η κόρη του για κάποιο λόγο που έκρινε σημαντικό με έβρισε ανεδαίστατα και με απείλησε ότι θα με κάνει μεγάλο κακό. Ονειρεύτηκα ότι ένα άγριο γουρούνι με κυνηγούσε απειλητικά. Ανέβηκα σε ένα δένδρο να σωθώ. Ο φόβος μου ήταν μεγάλος. Ο αδελφός μου με έσωσε. Σε γειτονικό χώρο κάποιος είχε ψησταριά και μου έδωσε δύο κομμάτια χοιρινό κρέας με υψηλές τιμές αγοράς. Ο συμβολισμός μπορεί να είναι εύκολος. Όμως η σωτηρία μου από τον αδελφό μου με προβληματίζει. Γιατί όμως να αγοράσω πανάκριβα τα ψημμένα κρέατα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. καλησπερα σας Κ.Σαραντοπουλου.ειμαι 27 ετων αλλα απο μικρος βλεπω ονειρα τα οποια πολλα βγαινουνε μετα απο λιγο καιρο!βασικα ειδικα τα ταιλευταια 5 χρονια δεν ειμαι καθολου καλα ψυχολογικα και αυτο ισως εχει επιπτωση!εχω δει παρα πολλα και δεν ξερω με πιο να αρχισω απτα σημαντικα!πριν 4 χρονια ειχα ενα ονειρο οτι ημουν με καπιους φιλους και την πρωην κοπελα μου διπλα μου και μπηκαμε ολοι μαζι σε ενα ανοιχτο μαγαζι(μπαρ)υποτιθετε οτι ηταν,μερα,ενιωθα και τους υπολοιπους αλλα εβλεπα μονο την κοπελα μου(πρωην)που ειχαμε χωρισει και με την παρεα αυτη ειχα τσακωθει(στην πραγματικοτιτα)κατσαμε στο μπαρ και απο μεσα ηταν μια κοπελα ανοιχτη στο χρωμα,γυρω στα 30 με μαυρα μακρια μαλλια και μαυρα ρουχα(φουστα και μπλουζα)ομορφη και μου λεει:εσυ ομορφουλη τι θα πιεις?και μου γελουσε και η κοπελα διπλα μου ζηλεψε και μας κοιταζε καπως,εβαλε σε ολους πιοτο εκτος εμενα και τοτε ξαφνικα,βρεθηκα εγω με εκεινη(την κοπελα με τα μαυρα ρουχα)σε ενα δωματιο γεματο συρταρια γυρω γυρω και αυτη καθοτανε σε ενα σκαμπο στη μεση και κρατουσε μια τσαντα(χαρτοφυλακα μαυρο)την πλησιασα και την φιλησα στο μαγουλο,αλλα ενιωσα και μου εκανε εκπληξη οτι ειχε πολυ χνουδι στο προσοπο της αλλα δεν φενοτανε,το ενιωσα οταν την φιλησα!μετα βγηκα εξω παλι και αρχισε να φυσαει αερας και εψαχνα την παρεα αλλα ειχανε παει στην αλλη ακρη και η πρωην μου φορουσε ενα μαυρο παλτο και ηταν κατω απο μια σκεπη αλλα τους χτυπουσε ο αερας!μετα απο ενα διαστημα γνωρισα μια κοπελα που ηταν ακριβως οπως αυτην που ειχα ονειρευτη(με τα μαυρα ρουχα) και λιγο πιο μεγαλη απο μενα!ειμασταν μαζι 2,5 χρονια αλλα πριν λιγο καιρο χωρισαμε ενω ειχαμε αραβωνιαστη!αλλα ακομα την θελω και την σκεφτομε!και πριν λιγες μερες την ονειρευτηκα οτι της εδινα μια μεγαλη μποτα αλλα εκεινη εκλεγε και ηταν τσατισμενη και μου ειχε γυριση την πλατη της ενω καθομεσταν σε ενα καναμπε!την ονειρευτηκα ξανα οτι την φιλησα στο μαγουλο μια φορα!και πριν τσακωθουμε και χωρισουμε ειχα δει παλι ενα ονειρο οτι ημουν σε μια πλατεια(της πολης που καταγωμε)και εβλεπα την κοπελα μου που στην πραγματικοτητα δουλευει σε ενα μαγαζι με ρουχα να ειναι στο μαγαζι αυτο και να δεινη ρουχα σε καπιον αλλο αλλα ηταν πολυ χαρουμενη και κουνιοτανε πολυ προκλητικα,θυμωσα και πηγα και την επιασα δυνατα απο το χερι και την τραβηξα,αυτη τσατιστηκε και με κοιταζε οσο εφευγα και τοτε ενας νεαρος (γνωστος μου,καλο παιδι)ηρθε διπλα μου και μου ελεγε ταχα να ηρεμισω με καλοπροερετο τροπο και μετα εκατσα σε μια καφετερεια και ηρθανε δυο αλλοι νεαροι που στο ονειρο τους γνωριζα και με ρωτουσαν γελοντας πως ειναι στο Βελγιο(που στην πραγματικοτητα εγω εχω φυγει εδω και 5 μηνες τωρα στο Βελγιο)με την κοπελα χωρισα ενα μηνα μετα που ηρθα εδω και την ειχα αρραβωνιαστη πριν φυγω!κατεβηκα μετα μετα απο λγες μερες που χωρισαμε και εκατσα στην καφετερια αυτην που απεναντι δουλευει η κοπελα μου αλλα δεν μιλησαμε καθολου ενω αυτη βγηκε και εκανε τσιγαρο επιτηδες και εγω καθομουνα με κατι φιλους!τσακωθηκαμε ασχημα απτο τηλεφ και μπηκαν στην μεση και τριτοι και ετσι οταν κατεβηκα δεν αλλαξαμε κουβεντα!να ειστε παντα καλα και θα χαρω πολυ αμα με βοηθησετε λιγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. kalhspera sas..vlepw sunexeia ston upno mou anrthrwpous apo to parelthon p pleon dn exw kamia sxesi k epafi mazi tous..kathe mera vlepw kai kapoion..eida 2 fores ton prwhn mou me ton opoio xwrisame asxhma 2 xronia prin, to epomeno vradu eida mia fili mou me thn opoia den exoume ka9olou sxeseis pleon giati malwsame..epishs ta 2 epomena vradia eida mia kopela p ena geia exoume mono..
    k genika ton teleutaio kairo vlepw sunexeia tetoia oneira..ti shmainoun ola auta?
    sas euxaristw polu!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. καλησπέρα σας
    Η μητερα μου είδε στον ύπνο της ότι κοιμόμουν σε ιερό εκκλησίας. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό?
    Σας ευχαριστώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλημέρα σας!Η θεία μου(δίδυμη αδερφή της μητέρας μου που έχει πεθάνει) με είδε στον ύπνο της να κρατάω λευκούς κρίνους 2-3 δεν θυμάται ακριβώς,ήμουν χαμογελαστή,και ξύπνησε μ'αυτό το όνειρο με πολύ καλό προαίσθημα..έχω μπερδευτεί λίγο με την ερμηνεία των κρίνουν κάπου ερμηνεύεται ως καλό και κάπου ως κακό..μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε με την ερμηνεία? Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΚΑΛΗΜΕΡΑ,ΕΙΔΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΟ ΟΝΕΙΡΟ...ΟΤΙ ΞΥΠΝΗΣΑ ΣΤΟ 2008.
    ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΜΙΚΡΗ,ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑΔΑ ΜΟΥ,ΤΟΝ ΝΕΚΡΟ ΑΝΤΡΑ ΤΗΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2010,ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΑ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ....ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ Ο ΜΠΑΤΖΑΝΑΚΗΣ ΜΟΥ....ΠΟΛΥ ΖΩΝΤΑΝΟ ΟΝΕΙΡΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. γεια σασ βλεπω κατι ονειρα τελευταια που με εχουν αναστατωσει παρα πολυ στο πρωτο ειδα την μητερα μου που ειναι νεκρη στην πραγματικοτητα κια μου ελεγε οτι κερδισαμε το λαχειο και το σπιτι μου ηταν γεματο επιπλα μετα απο μερες ειδα ενα καλοκαιρινο ουανο με αστερια και εκει τον χριστο και γυρω αγγελους να μου χαμογελανε αυτο που ομως με εχει αναστατωσει παραπου ηταν που ειδα ενα θειο μου που εχει πεθανει και με μια αγνωστη γυναιλκα σε μενα που θποτιθεται ηταν θεια μου κια μου ειπε οτι εχει πεθανει και οτι εγω ειμαι ηεπομενη τι μετα και θυμωμουν οτι εκλαιγα πολυ και δεν ηθελα να παω τι σημαινουν αυτα τα ονειρα αν μπορει καποιος να μου πει γιατι πραγματικα εχω φοβηθει αρκετα ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. καλησπερα,ειδα οτι ημουν σε ενα αμαξι μεσα με ενα αλογο καφε χρωμα και προσπαθουσε να καθησει επανω μου και εγω απλα πιεζομουν και ενιοθα τρομερη δυσαρεσκεια και απλα προσπαθουσα να βγω απο κει...πανω κατω ξερω τι σημαινει αλλα θα ηθελα και μια αλλη γνωμη στην ερμηνεια.ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. kalhspera!! vlepw suxna to idio oneiro se diafores paralages. epitithetai kapoios ekswterikos exthros sto spiti m (synythws kapoios stratos k mia fora kleftes) k egw to skaw apo ta parathura oxi gia na fugw alla gia na vrw kapoion tropo na vohthisw autous pou exoun meinei pisw! den noiwthw fovo para mono sthn arxh k meta agwnia g autous p emeinan sto spiti..(alles fores einai to spiti ths theias m h ths giagias m) kapoies fores to vlepw k san peripeteia k prospathw na vrw eksypnous tropous g na kalypsw ta ixnh m h na ksegelasw ton exthro.. pote den me pianoun alla k pote den exw ftasei sto telos ths istorias, na eleytherwsw dhladh autous p emeinan sto spiti.. exw skeftei kapoia pragmata alla tha hthela k thn gnwmh s..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Kαλησπερα εχω δει τις τελευταιες μερες 2 παραξενα ονειρα κ μου εχουν κανει τοσο εντυπωση γιατι τα ειδα απανωτα σε 2 μερες και γιατι τα θυμωμουν την επομενη μερα τοσο ζωντανα... την πρωτη μερα ειδα οτι ετοιμαζομουν να παντρευτω με τον καλο μου, ηταν λεει στις 7 το απογευμα ο γαμος κ μου ηρθε το νυφικο σπιτι αλλα δεν μου αρεσε τελικα κ εψαχνα μαζι με την μητερα μου στις 6μιση το απογευμα να βρω νυφικο να βαλω, θυμαμαι εντονα να λεω δε θα προλαβουμε ο γαμος ειναι στις 7 δε θα προλαβουμε.. δεν με ειδα νυφη ντυμενη,ουτε εκκλησια,ουτε γαμπρο ουτε τιποτα. μονο αυτο. και την επομενη μερα ειδα οτι ανακοινωνησα στο αγορι μου πως ειμαι εγκυος, απο μονη μου ομως χωρις να εχω καθυστερηση χωρις τιποτα ετσι απλα το ειπα, και μαλιστα δεν το ηθελε.. δεν με ειδα εγκυο ουτε φουσκωμενη κοιλια ουτε τιποτα... σημαινουν κατι αυτα τα ονειρα? με εχουν επηρεασει καπως.. ευχαριστω εκ των προταιρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. καλημερα,θα ηθελα να αφηγηθω ενα δικο μου ονειρο που προσωπικα με εχει ανησυχησει.πριν απο 2 μερες ειχα εναν ασχημο καβγα με το φιλο μου.το ιδιο βραδυ λοιπον,ονειρευτηκα οτι οδηγουσα το αυτοκινητο του ή καποιυ αλλου,αλλα θυμαμαι οτι ηταν σαν το δικο του.ονειρευτηκα λοιπον,οτι το οδηγουσα και οτι καποια στιγμη κατεβηκα απο το αμαξι αφηνοντας το ανοιχτο-με την μηχανη αναμενη για να αγορασω κατι και οταν γυρισα μου το ειχαν κλεψει και δεν μπορουσα να το βρω.στο ονειρο μου υπεφερα απο την στεναχωρια και εκλαιγα,γιατι το αυτοκινητο δεν ηταν δικο μου ,αλλα καποιου αλλου.οταν σηκωθηκα δηλαδη οταν ξυπνησα δεν το πιστευα.ειπα....μα ηταν ονειρο παλι καλα και ομολογω ειχα δυσαρεστη αισθηση.θα ηθελα λοιπον να ρωτησω τι μπορει να σημαινει το ονειρο αυτο.ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. geia sas,eida sto oneiro m pws eida to agori m tuxaia konta se ena 3enodoxeio p emena ton kalesa na er8ei mazi m,egw den 8umomoun ton ari8mo t dwmatiou m k dokimaza to kleidi se diafora dwmatia wspou autos m phre to kleidi k brhke to dwmatio p emena k htan to dwmatio me ton ari8mo 93... ti mporei na shmainei auto to oneiro??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Χτες το βραδυ ονειρευτηκα τον πατερα μου ο οποιος ειναι νεκρος εδω και 2 χρονια και ονειρευτηκα οτι ζουσε και ηταν στο νοσοκομειο αρρωστος οπως ηταν και πριν πεθανει. Ειδα οτι πονουσε πολυ ωσπου στο τελος πεθανε. Οταν ηταν η κηδεια πηγαμε σε μια εκκλησια οπου ψαλανε τον νεκρο ο οποιος αντι να ηταν σε φερετρο ηταν σε ενα μερος που εμοιαζε πολυ με επιταφιο και θυμαμαι οτι εκλαιγα χωρις σταματημο. Μετα γυρισαμε σπιτι με την οικογενεια μου να ντυθουμε και να παμε σε μια δευτερη εκκλησια οπου θα τον ξαναεψαλαν. Στο σπιτι η μητερα μου, μου ζητουσε να φορεσω ενα μαυρο φορεμα το οποιο δεν το εβρισκα σ’ολο το σπιτι. Μετα απο ωρα το βρηκα αλλα δεν θυμαμαι αν το φορεσα. Πηγαινοντας στην δευτερη εκκλησια ηθελα να παρω τριανταφυλλα να κραταω αλλα το ανθοπωλειο ηταν κλειστο και μου εδωσαν τρια χαρτονια, ενα κοκκινο και δυο κιτρινα, και σχηματισα με αυτα 3 τριανταφυλλα και τα κρατουσα. Η εκκλησια ηταν σε ενα ανηφορικο δρομο και μολις εφτασα στην εισοδο ξυπνησα. Μπορειτε να μου πειτε τι σημαινει αυτο το ονειρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Χτες το βραδυ ονειρευτηκα τον πατερα μου ο οποιος ειναι νεκρος εδω και 2 χρονια και ονειρευτηκα οτι ζουσε και ηταν στο νοσοκομειο αρρωστος οπως ηταν και πριν πεθανει. Ειδα οτι πονουσε πολυ ωσπου στο τελος πεθανε. Οταν ηταν η κηδεια πηγαμε σε μια εκκλησια οπου ψαλανε τον νεκρο ο οποιος αντι να ηταν σε φερετρο ηταν σε ενα μερος που εμοιαζε πολυ με επιταφιο και θυμαμαι οτι εκλαιγα χωρις σταματημο. Μετα γυρισαμε σπιτι με την οικογενεια μου να ντυθουμε και να παμε σε μια δευτερη εκκλησια οπου θα τον ξαναεψαλαν. Στο σπιτι η μητερα μου, μου ζητουσε να φορεσω ενα μαυρο φορεμα το οποιο δεν το εβρισκα σ’ολο το σπιτι. Μετα απο ωρα το βρηκα αλλα δεν θυμαμαι αν το φορεσα. Πηγαινοντας στην δευτερη εκκλησια ηθελα να παρω τριανταφυλλα να κραταω αλλα το ανθοπωλειο ηταν κλειστο και μου εδωσαν τρια χαρτονια, ενα κοκκινο και δυο κιτρινα, και σχηματισα με αυτα 3 τριανταφυλλα και τα κρατουσα. Η εκκλησια ηταν σε ενα ανηφορικο δρομο και μολις εφτασα στην εισοδο ξυπνησα. Μπορειτε να μου πειτε τι σημαινει αυτο το ονειρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Γεια σας, ονειρευτηκα χθες οτι ημουν στο χωριο μου στο σπιτι της γιαγιας μου και του παππου μου οι οποιοι ειναι και οι δυο ζωντανοι. Ειδα οτι η γιαγια μου φορουσε μαυρα ρουχα και ο παππους μου κανονικα ρουχα, και εκλαιγαν, επειδη πεθανε μια γατα, την οποια δεν ειδα. ειδα μονο τα προσωπα τους που εκλαιγαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Καλημέρα σας, είδα σήμερα ένα όνειρο που με προβλημάτισε γιατι μου φάνηκε περίεργο. Είδα πως έιχα ένα ταψί γεμάτο γαρίδες μαγειρεμένες και πήρα μια ποσότητα και την έβαλα στο μπλέντερ για να το κάνω κρέμα να ταϊσω τη σκυλίτσα μου. Βέβαια έχω άρρωχτη τη σκυλιτσα μου και την ταϊζω κατ' αυτό το τρόπο ακι ίσως φταίαει αυτό αλλά με προβλημάτισε η ποσότητα της γαρίδας και πως ήταν μαγειρεμένες και ήταν σκούρες.. είναι ανησυχητικό το να βλέπεις στον ΄΄υπνο σου θαλασσινά κατ' αυτό το τρόπο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Καλημέρα σας χθες βραδυ είδα ένα ονειρο ενα φίλο μου ο οποιος εχει χωρισει με την κοπελα του...Συναντηθηκαν σπιτι του κ ημουν κ εγω εκει γιατι ηταν αρρωστος κ του μαγειρευα.Για καποιο λογο ειχε νευρα ο φιλος μου κ ηρθε πανω απο την κατσαρολα εριξε κατι στο φαγητο κ το χαλασε.Μετα απο λιγο ωστοσο τα ξαναβρηκε με την κοπελα του...Θα ηθελα αν μπορειτε να μου πειτε τι σημαινει αυτο το ονειρο γιατι την κοπελα του φιλου μου την εχω δει μονο σε φωτογραφιες μαζι του..δεν την εχω γνωρισει απο κοντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Γειά σας.ειδα στον ύπνο μου 2 παράξενα όνειρα κ παρακαλώ αν μπορείτε να μου τα εξηγήσετε. στο ένα είδα πώς ήμουν μέσα σε ένα κατάστημα κ ψωνίζα κ έριχνα πράγματα διάφορα μέσα στο καροτσι. ..κοιτούσα κάτι σοκολάτες. .είδα ότι γέμισε το καροτσι με διαφορά πράγματα που δεν τα θυμάμαι κιολας,μετά μου φάνηκε ότι ψωνίζα σε ελληνικό κατάστημα (είμαι από Γερμανία )είδα ότι πήγα στο ταμείο για να πληρώσω, είδα ένα άγνωστο νεαρό άντρα ,δε θυμάμαι χαρακτηριστικά προσώπου, πλήρωσα τα πράγματα κ όταν μου είπε να πληρώσω δεν είχα χρήματα πάνω μου. .του είπα τώρα τι θα κάνω δεν έχω να πληρωσω..εν τω μεταξύ στην ουρά περίμεναν 4_5ελληνιδες άγνωστες στα σκούρα ντυμένες όχι κ πολύ στα μαυρα.εν το μεταξύ ο νεαρός μου είχε πει ότι τα πράγματα κοστιζουν1200 ευρώ η δραχμές δε θυμάμαι, εγώ έβγαλα από την τσάντα μου ένα παρδαλο μαλλί,-κουβάρι ,ο νεαρός το πήρε στα χέρια κ μια Ελληνίδα που ήταν πίσω από μένα είπε πως με αυτό θα μετρήσουμε πόσα λεφτά βγαίνουν μετρώντας 5-10-20 κ συνεχομενα.αυτή άρχισε να μετράει κ μετά έκοψε την κλωστή με τα δόντια,..εγώ πιο πριν είχα πει ότι δεν θα φτάσει η κλωστή γιατί είναι πολλά τα λεφτά. .αυτοί μ είπαν ότι θα περισεψει.πράγματι έμεινε μισή κλωστή κ εγώ παραξενευτηκα. Εν τω μεταξύ εγώ έλεγα με το μυαλό μου ότι άργησα πολύ εδώ με αυτό το πράγμα κ οι άλλοι περιμένουν στην ουρα,πως δεν έβαλαν τις φωνές ακομα.μετά είδα πως βρέθηκα τάχα σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου είδα 2 κρεβάτια καλόστρωμένο με καθαρά άσπρα σεντόνια που επάνω κάθονταν 2 άρρωστες γυναίκες που κάτι συζητούσαν δε θυμάμαι.μετά είδα τη μητέρα μου όρθια δίπλα στο κρεβάτι να μου λεει ότι τις είπε ο γιατρός ότι έχει καρκίνο στο ποδι..εγώ έμεινα με ανοιχτό το στόμα δεν πίστευα στα αυτιά μου. τι να σημαίνουν όλα αυτά. μπορείτε να μου απαντήσετε δια μέσω εμαιλ αν θέλετε. ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας!
      Τα όνειρα είναι η τακτοποίηση που κάνει το μυαλό μας στις σκέψεις και τις εικόνες που έχουμε προσλάβει. Αυτό που κρατάτε από το όνειρο είναι το συναίσθημα που είχατε όταν το βλέπατε, καθώς επίσης και τι σημαίνουν για σας αυτές οι εικόνες, τι συμβολισμούς μπορείτε να βρείτε.
      Θα σας συμβούλευα να διαβάσετε και τα δύο άρθρα μου για τα όνειρα, τα οποία θα σας βοηθήσουν να ερμηνεύεσετε το όνειρό σας, καθώς επίσης να διαβάσετε και τα σχόλια που έχω κάνει στα πρώτα όνειρα που δημοσιεύτηκαν κάτω από αυτό το άρθρο.
      Κάθε όνειρο είναι προσωπικό και δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη ερμηνεία γι' αυτό. Αφορά καθαρά τι σημαίνει για εσάς.
      Σας ευχαριστώ!

      Με εκτίμηση,

      Βάσια Σαραντοπούλου

      Διαγραφή

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει: